HomeContact

Over JazzCase Info

JazzCase de partner van Dommelhof, is een kleine groep gepassioneerde jazzliefhebbers met als stuwende kracht en organisator Cees van de Ven.

JazzCase wil Noord-Limburg en Dommelhof op de jazzkaart zetten. Het podium moet een ’place to be’ worden waar de echte jazzliefhebber volwaardig aan zijn trekken komt.

JazzCase wil een jazzforum aanbieden waar niet alleen de doorwinterde jazzliefhebber, maar ook elk ruimvoelend muziekliefhebber met een open geest terecht kan.

JazzCase is een formule die maandelijks (iedere derde donderdag van de maand) een jazzoptreden aanbiedt in samenwerking met Dommelhof.

Vernieuwende, avontuurlijke jazz waarbij de grenzen worden afgetast met respect voor de roots van het genre, zullen op het programma staan.

De nadruk ligt op de vernieuwing binnen de jazzscène, het experiment, het avontuur, de avant-garde. Maar daarnaast zal ook de nodige aandacht gaan naar de rijke traditie van de ‘klassieke’ jazz.


JazzCase is partner van Motives For Jazz

Motives For JazzProvincie Limburg stimuleert en coördineert samenwerking tussen Limburgse cultuurinstellingen rond de disciplines beeldende kunst, design, dans, klassieke muziek, pop en jazz. De betrokken organisaties engageren zich in zogenaamde overlegplatformen. Het overlegplatform jazz heet Motives for Jazz.

Motives for Jazz ging van start in september 1997. Momenteel bundelt het Limburgse jazzplatform de culturele centra van Bilzen, Hasselt, Sint-Truiden en Maasmechelen, jazzclub JazzCase/Dommelhof, het popcentrum Muziekodroom en Kunstencentrum BELGIE in Hasselt.

Motives for Jazz spitst zich vooral toe op concertprogrammering. Jaarlijks presenteert Motives for Jazz een kwaliteitsaffiche met ruim 30 concerten. Het programma biedt een evenwichtige mix van traditionele tot hedendaagse jazz, van toegankelijk tot moeilijke avant-garde, jong talent en gevestigde waarden, Belgisch en internationaal, muzikanten en deejays. De concerten spreiden zich over 11 podia, zowel grote zalen als intieme clubs.

Naast het opzetten van een eigen concertprogramma promoot Motives for Jazz voorts nog concerten en festivals van andere jazzorganisaties en jazzclubs in Limburg.

De ledenclub van Motives for Jazz telt ruim 1300 enthousiaste jazzliefhebbers. U kan gratis lid worden. Dan krijgt u voortaan het concertprogramma en andere info over Motives for Jazz thuis toegestuurd.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers