HomeContact

Matthias Van den Brande

Matthias Van den Brande Group
© Cees van de Ven


donderdag 17 januari 2019
Matthias Van den Brande Group


Al op zijn achtste kreeg Matthias Van den Brande de muziekmicrobe te pakken. Zijn passie voor muziek groeide met de jaren en na zijn opleiding als saxofonist aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde hij verder aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Temple University in Philadelphia. Daar kreeg hij les van jazzgroten als Dick Oatts en Tereel Stafford.

Van den Brande is een veelzijdig muzikant, componist en arrangeur, niet alleen binnen de jazz maar ook daarbuiten. Hij speelde zowel in kleine als grote ensembles en is ook een ervaren bigbandspeler. Zo maakte hij deel uit van orkesten als het Brussels Jazz Orchestra en de Dutch Concert Big Band. In 2014 speelde hij met het kwartet Aleteia op Jazz Middelheim en in 2016 was hij gastsolist bij het Brussels Jazz Orchestra in het project 'The Future Is Now'.

Momenteel focust hij zich op zijn eigen kwartet, waarmee hij in 2018 zijn toepasselijk getitelde debuutalbum 'Opus #1' zal uitbrengen. Deze groep geeft hem de kans om zijn eigen verhaal te brengen door middel van originele composities en arrangementen. Dat eigen verhaal werd vormgegeven tijdens hun 'in residentie' in JazzCase-Dommelhof in januari van dit jaar. Dit concert maakt deel uit van de officiële album release tour.

In JazzCase treedt Van den Brande aan met zijn kwartet, dat voor de gelegenheid is uitgebreid met een aantal blazers.


Matthias Van den Brande (sax), Alex Koo (piano), Soet Kempeneer (bas), Robin van Rhijn (drums), Teresa Costa (fluit), Maripepa Contreras Gámez (hobo), Tonio Comesaña (klarinet), Jochem van Hoogdalem (hoorn), Tania Otero Blanco (fagot).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2021 JazzCase | Site: Webstylers