HomeContact

Juul's Ears Docu

Juul's Ears
© Rob Miseur - Centro Studi Arrigo Polillo, Siena Jazz


donderdag 20 september 2018 om 19.30 u
Juul's Ears Documentaire en Expositie
(voorafgaand aan het concert van het Jasper Blom Quartet + Pablo Held)


Jazzdocumentaire 'Juul’s Ears' is een beklijvend portret van de in 2008 overleden Juul Anthonissen, vermaard jazzkenner, -verzamelaar en -journalist, oprichter van de befaamde Hnita-Jazz Club in Heist-op-den-Berg en onvermoeibare promotor van de jazz.

Begin jaren vijftig ruilt de jonge Juul zijn geliefde koersfiets in voor een platenspeler en een eerste lading vinyl. De rest is jazzgeschiedenis.

Chet Baker, Keith Jarrett, Charles Mingus, Sun Ra, Bill Evans, Toots Thielemans, Dexter Gordon, Archie Shepp, Art Blakey, Pharoah Sanders, Hank Mobley, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry… allemaal doken ze op in die kleine jazzclub in Heist-op-den-Berg.

Philippe Cortens, Bob Maes en Carlo Dieltjens maakten in coproductie met Kunstencentrum Nona een documentaire over deze fascinerende man en zijn bijzondere jazzclub. Archiefbeelden, oude opnames en exclusieve interviews met onder meer Sonny Rollins, Toots, Marc Ribot, Archie Shepp, Gregory Porter, Jules Deelder en Daan maken duidelijk hoe de ongebreidelde muziekpassie van één man soms tot volstrekt unieke dingen kan leiden.

Uit de nalatenschap van Juul Anthonissen is een expositie samengesteld van memorabilia, die ook diens betekenis voor Limburg (onder andere voor Jazz Bilzen) laat zien.


De documentaire wordt ingeleid door Peter Anthonissen, zoon van Juul en programmator van de Hnita-Jazz Club in Heist-op-den-Berg.

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.Klik hier voor foto's van deze expo door Cees van de Ven.

_________________________


© 2008-2021 JazzCase | Site: Webstylers