HomeContact

Jasper Blom Quartet

Jasper Blom Quartet
© Cees van de Ven


donderdag 20 september 2018
Jasper Blom Quartet + Pablo Held


Het Jasper Blom Quartet kent een 'all-star bezetting', met naast saxofonist Jasper Blom gitarist Jesse van Ruller, bassist Frans van der Hoeven en drummer Martijn Vink. De groep bracht reeds vier albums uit, die stuk voor stuk goed zijn ontvangen. De composities zijn alle van de hand van Blom en bieden een electro-jazzcocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funkgrooves en jazzswing.

De laatste jaren zoekt het Jasper Blom Quartet de samenwerking op met internationale solisten van naam. Zo werkte de groep eerder onder meer samen met de Italiaanse trompettist Marco Tamburini en de Amerikaanse altsaxofonist Dick Oatts. Onder de naam ‘Polyphony’ en ‘More Polyphony’ brengt de groep dit jaar twee cd’s uit die live in het Bimhuis zijn opgenomen. Eén met de Belgische trompettist Bert Joris en één met de Duitse trombonist Nils Wogram. De muziek hiervan is geïnspireerd op de polyfone muziek uit de 15e en 16e eeuw en de 20e eeuwse atonale muziek van Hindemith en Bartok.

In JazzCase kunnen we getuige zijn van een nieuwe samenwerking die het Jasper Blom Quartet is aangegaan met de jonge Keulse jazzpianist Pablo Held, die momenteel internationaal veel furore maakt. Met zijn trio speelt Held inmiddels met de allergrootste jazzhelden van deze planeet, waaronder John Scofield en Chris Potter.


Jasper Blom (sax), Jesse van Ruller (gitaar), Pablo Held (piano), Frans van der Hoeven (bas), Martijn Vink (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2018 JazzCase | Site: Webstylers