HomeContact

Christoph Irniger PILGRIM

Christoph Irniger Pilgrim
© Gian Marco Castelberg


donderdag 21 februari 2019
Christoph Irniger Pilgrim - CD Release Tour - Crosswords


De Zwitserse tenorsaxofonist, klarinettist en componist Christoph Irniger heeft al heel wat muzikale ervaring opgedaan. Of het nu in triobezetting is, in kwartet, met zijn kwintet of solo, telkens weet Irniger met zijn muzikaliteit het verschil te maken. Zeker met zijn kwintet Pilgrim weet hij te overtuigen, zoals te horen is op de CD's 'Italian Circus Story' en 'Big Wheel Live'. Beide albums verschenen bij Intakt, het Zwitserse kwaliteitslabel dat borg staat voor interessante improvisatiemuziek. Ook Pilgrim gaat muzikaal echt alle richtingen uit, wat hun muziek mysterieus en spannend maakt.

In de sound van Pilgrim is iedere musicus even belangrijk, al springt de input van gitarist Dave Gisler er met de heerlijk schurende gitaarsolo’s misschien net iets bovenuit. Deze talentvolle muzikanten gaan voor de volle 100% en dat is te horen. Pilgrim leeft, zit vol dynamiek, energie en speelplezier.

'De slepende, verslavende groove kan het handelsmerk van Pilgrim genoemd worden. Een groove waarin jazz, blues en rock op prachtige wijze samenkomen.' (Ben Taffijn, Draai om je oren)


Christoph Irniger (tenorsax, klarinet), Stefan Aeby (piano), Dave Gisler (gitaar), Raffaele Bossard (bas), Michi Stulz (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers