HomeContact

Reijseger,Fraanje,Sylla

Reijseger, Fraanje, Sylla
© Cees van de Ven


donderdag 22 maart 2018
Reijseger, Fraanje, Sylla


De composities van het trio Reijseger Fraanje Sylla laten zich het best omschrijven als de volmaakte samensmelting van jazz, Afrikaanse liederen en klassieke muziek. Cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla weten op het podium als geen ander een eigen taal te creëren, die misschien niet iedereen direct begrijpt, maar wel overduidelijk gevoeld kan worden.

Het trio, dat twee albums uitbracht en muziek schreef voor meerdere films van de befaamde Duitse cineast Werner Herzog, maakt heftige, wonderschone muziek die tegelijk weemoedig is en leunt op het schitterende stemgeluid van hun Afrikaanse vocalist. De lyrische pianoverkenningen van Fraanje, die in het verleden in jazzgroepen met Jesse van Ruller en Eric Vloeimans speelde, en het virtuoze snarenwerk van Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel muzikaal geheel, waarbij niets is wat het lijkt. Zoals dat hoort bij progressieve, creatieve acts van dit formaat.

‘Het drietal daagt uit en strijdt, alleen niet tegen, maar met elkaar. Ze werken en spelen, eens als intellectuele filosofen, dan weer als een groepje rondbuitelende kinderen. Ze spreken dezelfde taal.’ (Donata van de Ven, Draai om je oren)


Mola Sylla (zang, xalam, mbira), Ernst Reijseger (cello), Harmen Fraanje (piano).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers