HomeContact

Paul van Kemenade

Dubbelconcert
© Stef Mennes
donderdag 19 oktober 2017
Dubbelconcert
Duo Stevko Busch & Paul van Kemenade / Two Horns and A Bass

Deze avond brengt altsaxofonist en Boy Edgar Prijs-winnaar Paul van Kemenade in een bijzonder dubbelprogramma op het JazzCase-podium. Van Kemenades geluid op altsax is dynamisch, zijn toon is even scherp als mooi. Als componist staat hij bekend om zijn mooie, warmbloedige melodieën. Als saxofonist staat hij altijd open voor verrassende samenwerkingen met muzikanten uit diverse windstreken, zoals Ray Anderson, Han Bennink en David Linx.

Om te beginnen treedt Van Kemenade aan met de Duitse pianist Stevko Busch, die hij al kent sinds 1995, toen ze beiden in de Contraband van Willem van Manen speelden. Busch werkte met Misha Mengelberg, maar ontwikkelde al snel een eigen stijl. Vocale spirituele muziek was van begin af aan een van de belangrijkste inspiratiebronnen, evenals Europese folksongs en Zuid-Afrikaanse jazzhymnes. Hun composities zijn vaak sterk in hun eenvoud, zonder grote gebaren. Maar ze schakelen net zo makkelijk over op dynamische ritmes en intense improvisaties.

Na de pauze gaat het concert verder met Two Horns And A Bass, waarin altsaxofonist/componist Van Kemenade het podium deelt met Angelo Verploegen op trompet en flügelhorn en Wiro Mahieu op bas, drie muzikanten die elkaar perfect aanvoelen. Paul van Kemenade gebruikt deze bezetting om juist op op een andere manier te schrijven dan voor ensembles met bijvoorbeeld een traditionele ritmesectie; het biedt hem als componist nieuwe mogelijkheden. Een niet vaak gehoorde combinatie in een lenige, intimistische bezetting die alle kanten opgaat.


Paul van Kemenade (altsax), Stevko Busch (piano), Angelo Verploegen (flügelhorn, trompet), Wiro Mahieu (bas)

Klik hier voor Paul van Kemenade, Stevko Busch - Gospodi Vozvach (Tanejev / Busch)
Klik hier voor Jazzhelden - Paul van Kemenade

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2018 JazzCase | Site: Webstylers