HomeContact

Mete Erker Trio

Mete Erker Trio
© Cees van de Ven


donderdag 18 januari 2018
Mete Erker Trio


Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een prachtig rond geluid en een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren zestig. Hij behoort al jaren tot een van meest gevraagde saxofonisten van Nederland.

In de grote verscheidenheid aan projecten waar Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek. Zo speelde hij met internationale grootheden als Peter Erskine en David Liebman, maar kun je hem ook vinden in de top van de Nederlandse scene, van New Cool Collective en Beef tot Asko|Schönberg, het toonaangevende ensemble voor nieuwe muziek. Erker is bovendien een van de drijvende krachten achter twee inspirerende formaties, Estafest en het Artvark Saxophone Quartet.

In JazzCase is hij gast met zijn Mete Erker Trio. Hiermee treed hij voor het eerst alleen als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, fris van de lever.


Mete Erker (saxen), Johan Plomp (contrabas), Makki van Engelen (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers