HomeContact

Eve Beuvens Quartet

Eve Beuvens & Mikael Godée Quartet
© Cees van de Ven


donderdag 22 februari 2018
Eve Beuvens & Mikael Godée Quartet

Klik hier voor de recensie.

Eve Beuvens was aanvankelijk leerling van Nathalie Loriers, Diederick Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List en John Taylor. Vervolgens speelde ze samen met verschillende muzikanten zoals David Linx, Fabian Fiorini en Nicolas Thys en werd ze een vast lid bij Tribute, het Schinkentanz New Quintet, de Brussels Little Big Band en de Sidewinders. Maar daarnaast heeft ze ook haar eigen duo met Mikael Godée, haar trio met Yannick Peeters en Lionel Beuvens en haar kwartet met Peeters, Beuvens en Joachim Badenhorst.

Mikael Godée is een Zweedse jazzmuzikant, bekend van bands als Änglaspel en Corpo. Via Myspace ontdekten beide muzikanten elkaar en het bleek al snel dat hun talenten voor elkaar waren gemaakt. Het duo werd aangevuld met de charismatische muzikanten Johan Birgenius (drums) en Magnus Bergström (bas). Het kwartet bracht in 2013 een cd uit met de mysterieuze titel ‘MEQ’. Hierop is te horen hoe de vijf composities van Godée en de vier nummers van Beuvens perfect in elkaar overvloeien en complementair zijn aan elkaar qua melodische lyriek en gevoel voor ritme.

Frisse, intelligente en hedendaagse jazz en sterke composities brengen u in een serene rust.


Eve Beuvens (piano), Mikael Godée (sopraansaxofoon), Magnus Bergström (contrabas), Johan Birgenius (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________

Naar een hoger niveau


Het Belgisch-Zweedse kwartet Eve Beuvens & Mikael Godée was op 22 februari te gast bij JazzCase in Dommelhof. Pianiste Eve Beuvens, een leerling van onder meer Nathalie Loriers, kennen we van haar trio met Jannick Peeters en Lionel Beuvens. In Dommelhof deelde ze het podium met de Zweedse muzikanten Mikael Godée op sopraansax, Magnus Bergström op contrabas en Johan Birgemius op drums.

Het repertoire van het kwartet bestond uit nummers van het album 'MFQ' en nieuwe nummers die later dit jaar op cd zullen verschijnen, composities van zowel Beuvens als van Godée. De nummers vloeiden naadloos in elkaar over.

Tijdens het hele concert was er sterk samenspel tussen de sopraansax en piano, geruggensteund door een subtiele ritmesectie. Het was musiceren op hoog niveau met mooie, gepolijste en melodische composities, die erg in de smaak vielen bij het publiek. Soms ook wel iets te gaaf en voorspelbaar. Alhoewel de saxpartijen van Mikael Godée heel subtiel waren, misten ze soms dat tikkeltje originaliteit om ze sprankelend en avontuurlijk te maken.

Hield Godée zich bewust bescheiden om alle aandacht en ruimte te geven aan de pianopartijen van Eve Beuvens? Zij ging voluit met een opvallend gevarieerd, onstuimig en bovenal open pianospel. Een openheid die zich uitte in een zekere vrijheid, spontaniteit en expressieve frisheid, waarmee ze het concert naar een hoger niveau tilde.

In zijn totaliteit genoten we van een sterk concert met heldere en duidelijke composities, die enthousiast, fris en speels werden neergezet.

(Robert Kinable)

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers