HomeContact

Extra Concert

The HOP-sh-BAM Connectionzaterdag 30 april 2016
The HOP-sh-BAM Connection - de bijdrage van JazzCase aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd 2016 (EMJ)

De bijdrage van JazzCase aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd 2016 (EMJ) is niet minder dan The HOP-sh-BAM Connection. Alleen de naam al HOP-sh-BAM doet een mens al swingen en afdwalen naar de jaren '20, '30 en '40. Haal gerust uw Lindy Hop kleedje uit de kast. Trek daarbij de gepaste schoenen aan en begeef u dan naar het marktplein van Neerpelt.

Marie – Anne Standaert richtte The HOP-sh-BAM Connection aanvankelijk op naar aanleiding van de eerste internationale Lindy Hop Exchange, georganiseerd door de 'Gentse Hoppers', in 2011. The HOP-sh-BAM Connection is een jazzorkest dat zowel nummers speelt uit de echte 'early jazz years' van o.a. Jelly Roll Morton, Louis Armstrong, als de meer op bigband geïnspireerde songs van o.a. Duke Ellington, Count Basie, Flecther Henderson, Lionel Hampton, etc. komen aan bod. New Orleans, Charleston, swing, hot jazz give it a name.

Swing is dus het hoofdingrediënt van de HOP-sh-BAM Connection en wordt u geserveerd door de krachtige ritmesectie: Toon Van Dionant aan de drums, Bas Gommeren op contrabas en Johan Clement aan de piano. De sprankelende melodieën, energieke improvisaties en krachtige riffs worden u gebracht door twee blazers: Marie – Anne Standaert op trompet en Alec Lagrange op sax!

Maar er is nog meer spektakel! Twee dansers uit de Gentse Lindy Hop Scene, Anja Debruyn en Guillaume Dragonetti, zullen ervoor zorgen dat niet alleen onze oren gesmeerd worden, maar ook onze ogen gestreeld worden en het marktplein omtoveren tot de legendarische Savoy Ballroom van New York. Een knipoog ook naar de scat-language van trompettist Dizzy Gillespie: Oo – pop –sh –bam, Ah kool ya hoo, come and move, swing and groove!!!


Marie – Anne Standaert (trompet en zang), Alec Lagrange (sax), Johan Clement (piano), Bas Gommeren (contrabas), Toon Van Dionant (drums), Anja Debruyn (dans), Guillaume Dragonetti (dans).

- Plaats: Marktplein Neerpelt
- Toegang gratis
- Info: website Europees Muziekfestival voor de Jeugd - website Marie-Anne Standaert -
          website HOP-sh-BAM Connection
- Aanvangsuur: 20.00u.

_________________________
© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers