HomeContact

WoFo & strings

WOFO_800.jpg

donderdag 20 februari 2014
WoFo & strings in residence

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Het Gentse kwintet WoFo, wat staat voor ’With Others For Others’, bouwt sinds 2006 met een ongewijzigde bezetting aan een stevige reputatie. Naast het repertoire dat bassist Xavier Verhelst schreef voor de gebruikelijke bezetting van WoFo met Mathias Laga op klarinet, Michel Mast op tenorsax, Pieter Baert op piano en Simon Raman op drums en waarmee 3 cd’s werden opgenomen, die door pers en publiek erg goed ontvangen werden, beschouwt de groep het als haar missie om met een uitgebreide bezetting ‘extended projects’ te realiseren.

Met gitarist Dick van der Harst als gastmuzikant klonk WoFo in 2011 als een echte rockgroep. Met Jon Birdsong (cornet) en in een identieke bezetting als ‘the Raymond Scott quintette’, speelde de groep in 2012 onder de naam 'the WoFo sextette plays Looney Tunes, Merry Melodies & More’.

In 2013 ontving Xavier Verhelst een opdracht voor een gloednieuw repertoire voor WoFo & strings, het basiskwintet aangevuld met een strijkerstrio. Zelf omschrijft hij dit project als volgt:

Het is uiteraard niet mijn bedoeling om het kitscherige cliché van ‘jazzgroep begeleidt door stroperige, in galm badende begeleiding door een uitgebreid strijkersorkest’ na te streven. Ik wil de strijkers als autonome stemmen met hun eigen typische klankkleur integreren in WoFo en hen ook een belangrijke individuele bijdrage laten leveren in de geïmproviseerde passage en solo’s.

Een muzikale uitdaging die voor wat ons betreft alle aandacht verdient!


Xavier Verhelst (bas), Mathias Laga (klarinet), Michel Mast (tenorsax), Pieter Baert (piano), Simon Raman (drums), Cécile Broché (viool), Stefaan Smagghe (viool), Eline Duerinck (cello).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers