HomeContact

Van Vugt/Van Doorn

13Ineke&Marc34&jozef&sandip_800.jpg

donderdag 13 maart 2014
Van Vugt/van Doorn Quartet featuring Jozef Dumoulin & Sandip Bhattacharya: in residence

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Ineke van Doorn staat in Nederland al jaren aan de top als jazz zangeres en impro-vocaliste. Ze combineert een lyrische stijl van zingen, waarbij de tekst centraal staat, met vrije improvisaties en uitstapjes met live-elektronica. Op een boeiende wijze verkent ze met gitarist Marc van Vugt de grens tussen improvisatie en eigen composities, tussen eigenzinnige interpretaties van standards en versmeltingen met andere muzieksoorten.

Als gasten worden Sandip Bhattacharya en Jozef Dumoulin verwelkomd. De veelzijdige tablaspeler Bhattacharya zet zijn talenten moeiteloos in binnen de klassieke Indiase muziek, wereldmuziek en fusion. Dumoulin kennen we als avontuurlijk en origineel Fender Rhodes-speler. Hij was ook al eerder 'artist in residence' in Dommelhof met de groep Octurn, waarmee hij de grenzen aftastte tussen lounge en experimentele elektronische muziek. In 2011 stond hij op het JazzCase-podium met zijn formatie Lidlboj.

Verwacht sferische klanken, funky arrangementen, moderne muziek vol schrijnende en wringende samenklanken en treurig troostende liedjes.


Ineke van Doorn (zang), Marc van Vugt (gitaar), Jozef Dumoulin (piano, Fender Rhodes, elektronica), Sandip Bhattacharya (tabla).


- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers