HomeContact

Barnicle Bill /Joris

BARNICLE BILL COLLAGE_800.jpg
© Cees van de Ven

donderdag 16 januari 2014
Barnicle Bill & Bert Joris: in residence

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Wat eind 2009 begon als jammen in de kelder van topdrummer John Engels, werd al snel het Barnicle Bill Trio. De klik tussen de drie totaal verschillende musici was er onmiddellijk. Zeer snel vestigde het trio zich als één van de topgroepen in de Nederlandse jazzscene.

In 2014 staan voor Barnicle Bill een serie concerten op stapel met de alom geprezen trompettist Bert Joris. De eerste stappen van dit project zullen in januari 2014 in Dommelhof Neerpelt worden gezet, alwaar de groep als 'artist in residence' verblijft. Daarna volgt een tournee door Nederland en België.
Met dit project, in een bezetting die aan het Ornette Coleman Quartet van begin jaren zestig van de vorige eeuw doet denken, slaat de groep een nieuwe weg in: na jarenlang jazzstandards te hebben doorworsteld, legt het Barnicle Bill Trio zich nu toe op eigen composities.

Bert Joris is naast zijn indrukwekkende staat van dienst als trompettist en bandleider minstens zo succesvol als componist. Met opdrachten voor de Koninklijke Vlaamse Filharmonie en het Brussels Jazz Orchestra staat hij bekend als één van de meest invloedrijke componisten in de Europese jazz. De samenwerking met Barnicle Bill belooft dan ook zeer spannend te worden.


Bert Joris (trompet, flügelhorn), Miguel Martinez (altsaxofoon), Mark Haanstra (basgitaar), John Engels (drums).


- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers