HomeContact

Ewout Pierreux Quintet

2009_01_15_0231_(c) Cees van de Ven500.jpg

donderdag 19 april 2012
Ewout Pierreux Quintet

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Pianist Ewout Pierreux  is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer Baierlein Quartet en T-unit 4.

In zijn eigen kwintet verzamelt hij enkele van de meest getalenteerde muzikanten van zijn generatie, die samen garant staan voor een wijd scala aan kleuren: van warm en ingetogen naar energiek en explosief.

Trompettist Jean Paul Estiévenart won in 2006 de Django d’Or voor beste jong talent. Alt- en sopraansaxofonist Bruno Vansina kennen we als lid van Flat Earth Society. De Nederlandse contrabassist Clemens van der Feen ontving in 2001 in de Dutch Jazz Competition een Award als beste jong talent. Drummer Lieven Venken woont en maakt sinds enkele jaren naam in New York.

Het repertoire van het Ewout Pierreux Quintet bestaat hoofdzakelijk uit eigen composities en een occasionele interpretatie van een standard. Alle stukken zijn gearrangeerd op een open manier, zodat er ruimte rest voor improvisatie. De groep zoekt naar een moderne, maar toch warme en ongecompliceerde sound, geworteld in de jazztraditie. Bij elk concert staat de zoektocht naar interactie en speelplezier centraal.


Jean-Paul Estiévenart (trompet en flugelhorn), Bruno Vansina (altsax, sopraansax), Ewout Pierreux (piano), Nicolas Thys (contrabas), Tony Vitacolonna (drums).

Coproductie met provincie Limburg/Motives for Jazz

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers