HomeContact

Trio Han Bennink

Han_Bennink_Trio_zw_(c)Cees_van_de_Ven_500.jpg

donderdag 21 april 2011
Trio Han Bennink

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Altijd op zoek naar interessante muzikale uitdagingen zijn de talloze losse en vaste engagementen die drummer Han Bennink in de loop der jaren aanging, ondertussen niet meer bij te houden: dwarsliggen met het ICP Orchestra, rocken met The Ex of trommelen op boomstammen en rotsblokken met Peter Brötzmann op 'Schwarzwaldfahrt': niets is te gek voor deze extraverte Nederlander.

In Dommelhof treedt hij aan met een trio met twee jonge leeuwen - de Deense pianist Simon Toldam en Antwerpenaar Joachim Badenhorst op basklarinet, een heel bijzondere bezetting omwille van de frisse interactie tussen veteraan Bennink met deze leergierige en ondernemende jonge musici.
'Parken', de eerste cd van dit trio, bevat naast een zestal eigen composities en improvisaties ook stukken van Ellington (en Strayhorn) die stevig onder handen worden genomen.

Ondanks het feit dat Bennink vooral bekend staat als een vrij improvisator, heeft hij een zwak voor de oude jazzstijlen, wat te horen is in zijn drumstijl die vaak een onweerstaanbare oerswing herbergt. Deze wisseling maakt van 'Parken' een meer dan geslaagd album, waarbij het trio moeiteloos overschakelt van improvisatie naar het interpreteren van frêle standards of van een melodieus pingpongspelletje naar percussieve dribbels.
Het Han Bennink Trio speelt overal kort op de bal en laat geen kans onbenut om te scoren.

In april zal kunstenaar Han Bennink in Dommelhof exposeren. Hierover volgen op deze website nog nadere details.


Joachim Badenhorst (rieten), Simon Toldam Rosengren (piano), Han Bennink (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers