HomeContact

Spoon 3 + Fork

2009_05_18_IMG_4943Albert_van_Veenendaal_(c) Cees_van_de_Ven_300dpi.jpg

Dubbelconcert

donderdag 17 februari 2011
Spoon 3 + Fork

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Het trio Spoon 3 kan op basis van de bezetting - zang, piano en contrabas - klassiek genoemd worden. Maar voor het overige kan in vele opzichten van een grensverleggende band gesproken worden. De transparante setting vormt de basis voor schoonheid, confrontatie en avontuur. Eigen stukken en zelfgeschreven of ‘gevonden’ (readymade) teksten worden ten gehore gebracht. Die kunnen absurd, komisch, rauw, poëtisch, boos of pathetisch zijn, vaak met een scherp randje, soms tongue in cheek.

Voor het nieuwe programma wordt elektronicaspecialist Robert van Heumen uitgenodigd om extra dimensies toe te voegen aan de akoestische muziek. Van Heumen is een van de weinigen die in staat is de elektronica te bespelen als een instrument en hiermee een menselijke wereld van geluid te creëren.

Over zangeres/stemkunstenares Jodi Gilbert schreef Herman te Loo in Jazzflits: ‘There are singers who can sing beautiful songs and there are singers who can do exciting improvisations. There are few who can do both. From the select few, there is one in Amsterdam: the American Jodi Gilbert.’


Jodi Gilbert (stem, little instruments), Albert van Veenendaal (prepared piano), Meinrad Kneer (contrabas). Special guest: Robert van Heumen (elektronica).


Veenendaal / Kneer / Sun

Tijdens een aantal inspirerende duo-ontmoetingen ontdekten bassist Meinrad Kneer en pianist Albert van Veenendaal dat hun opvattingen over improvisatie en samenspel heel dicht bij elkaar lagen. Zo ontstond als vanzelf de wens om te werken aan de ontwikkeling van een trio, waarin hun ideeën gestalte zouden kunnen krijgen. Drummer Yonga Sun vormt daarbij de perfecte partner.

Deze drie eigenzinnige musici laten zich leiden door intuïtie en inspiratie en zijn daardoor steeds weer verrast hoe anders eenzelfde compositie kan klinken. Door hun gevoel voor vorm en groove zijn de uitvoeringen van hun stukken keer op keer epische muzikale avonturen. Hun muziek wordt ook sterk gewaardeerd om de verhalende en beeldende kracht ervan en wordt wel beschreven als kaleidoscopisch.

Het trio is momenteel een van Nederlands interessantste moderne jazzformaties, vooral omdat het klassieke pianotrio-formaat nieuw leven wordt ingeblazen.


Albert van Veenendaal (piano, sampler), Meinrad Kneer (contrabas), Yonga Sun (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers