HomeContact

Robin Verheyen NY Quartet

20081027_7023Robin_Verheyen_zw_(c)Cees_van_de_Ven_500.jpg

donderdag 24 maart 2011
Robin Verheyen NY Quartet

Klik hier voor foto's van dit concert door Zjuul Devens.

De nog jonge Belgische saxofonist Robin Verheyen nam in zijn thuisland een bliksemstart; hij werd bekroond met de Django d’Or voor nieuw talent, werd een sleutelfiguur in het welbekende Narcissus Quartet en viel op in jamsessies met Branford Marsalis en andere grootheden.

Sinds hij naar New York verkaste, loopt hij ook internationaal steeds meer in de kijker. Voor JazzCase treedt hij aan met zijn New York Quartet. De band ontstond voorjaar 2009 in het Cornelia Street Café, een echte musicians’ hangout in de West Village. In regelmatige sessies stoomden Robin en zijn Amerikaanse maten Ralph Alessi, Thomas Morgan en Jeff Davis een op maat geschreven repertoire klaar. Toen ze een jaar later de eerste try-outs in Europa deden stond het kwartet er: een hecht geheel dat opvalt door het intense samenspel en door de enorme inzet en aandacht voor elkaar.

Van Verheyens drie medespelers is trompettist Ralph Alessi een begrip binnen de internationale scene. Hij is bekend van zijn samenwerking met Steve Coleman, Uri Caine, Ravi Coltrane, Don Byron, Sam Rivers en Fred Hersch – om nog maar te zwijgen van zijn eigen bands Modular Theatre en This Against That. Thomas Morgan en Jeff Davis behoren tot de rijzende sterren van de New Yorkse scene en tot de veelgevraagde nieuwe namen in de creatieve kringen rond The Stone en andere clubs. Gedreven door die typische New Yorkse energie en nieuwsgierigheid spelen ze samen of apart in talloze ensembles, zoals die van Sylvie Courvoisier, Mark Feldman, Tony Malaby en Craig Taborn.

Een kwartet om niet te missen tijdens hun eerste volwassen Europese tour.


Robin Verheyen (tenor, sopraansax), Ralph Alessi (trompet), Thomas Morgen (bas), Jeff Davis (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers