HomeContact

Bob Mover Quintet

bob_mover_Brian Walkley640.jpg
Foto: Brian Walkley

vrijdag 12 februari 2010
Bob Mover Quintet

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

De 57-jarige Amerikaanse saxofonist Bob Mover is een ware jazzlegende. Al op 15 -jarige leeftijd werd de saxofonist ontdekt door Phil Woods. Gedurende zijn carrière werkte hij samen met een indrukwekkend aantal jazzmusici zoals o.a. met Charles Mingus, Chet Baker, Tom Harrell, Kenny Barron, Paul Bley, John Abercrombie, Walter Davis Jr., Ron Carter, Kenny Washington, Benny Green, Lee Konitz.
In de zomer van 1975 kwam hij voor het eerst met Chet Baker naar Europa en speelden onder andere in Nice , in Laren (Nederland) en...op Jazz Middelheim, aan de zijde van Sarah Vaughan

Mover is een explosieve saxofonist, met als grote voorbeelden Charlie Parker , Sonny Rollins, Stan Getz en Lee Konitz. Sommige jazzauteurs noemen hem zelfs de optelsom van hen met een eigen geest en hart. Zijn complexe bebopimprovisaties blijven steeds melodieus, lyrisch en virtuoos.
Hij heeft een bijna encyclopedische kennis van de jazzstandards en musical- en filmstukken.

Het wordt dan ook uitkijken naar dit unieke concert en de ontmoeting met deze belangrijke en ondergewaardeerde Amerikaanse jazzlegende.


Bob Mover (altsax), John Snauwaert (tenor-sopraansax), Dirk Van der Linden (gitaar, piano), Jean-Louis Rassinfosse (contrabas), Lionel Beuvens (drums)

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: 10,- euro - Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________


© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers