HomeContact

Samuel Blaser Trio

Samuel Blaser Trio


zaterdag 3 juni 2017 - 22.00u

Samuel Blaser Trio

Samuel Blaser is Zwitsers trombonist en rising star in de hedendaagse avontuurlijke muziek. Hij pendelt tussen New York en Berlijn en is een muzikant die de jazzgeschiedenis tot zijn eigen idioom heeft gemaakt. Hij bezit een krachtige muzikaliteit gespannen over klassieke intonatie en improvisatie. Zijn vloeiende lijnen staan soms in schril contrast met de hardere muzieklijnen van de gitarist. Zo verschijnt zijn muziek in haar veelzijdigheid als een panopticum van de hedendaagse technieken in improvisatie en bouwt hij keer op keer spanning op via nieuwe muzikale facetten.

In een tijd waarin muzikanten meer dan ooit tevoren proberen gehoord te worden, lijkt het paradoxaal dat zeldzame muzikanten zoals Samuel Blaser hieruit kunnen uitstijgen. Sinds zijn debuut 2007 als leider, 7th Heaven (Between the Lines), heeft Blaser zich in rap tempo ontwikkeld van een straight-ahead hard bopper als twintiger, een innovatieve free jazzer en onderzoekende componist/bandleider op zijn dertigste. Juist zijn kwaliteiten in improvisatie werd reeds menigmaal bejubeld door de media over de gehele wereld.

Geboren en getogen in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland, woonde Blaser in New York City voor vele jaren alvorens te verhuizen naar Berlijn, waar hij momenteel verblijft. Hij ging naar het conservatorium op zijn 14de en studeerde verder in 2002. Hij ontving prijzen in zowel de jazz- als ook de klassieke muziek waaronder de Benny Golson Prize. Zijn deelname aan het Vienna Art Orchestra en de Europese Radio Big Band leidde uiteindelijk tot een Fulbright Scholarship en een studiebeurs in de Verenigde Staten op de SUNY Purchase College Conservatory of Music. Samuel won een jaar later, de J.J. Johnson Prize. In zijn relatief korte carrière heeft hij reeds intens samengewerkt met de Zwitserse percussie-legende Pierre Favre, pianist Hal Galper, drummer John Hollenbeck, saxofonist Michael Blake, François Houle's 5 + 1-groep, Grammy Award winnende producer Robert Sadin en meest recentelijk met Billy Mintz.

Voor dit trio heeft hij zich al geruime tijd geschaard met straf volk.

Gitarist Marc Ducret werd geboren in Parijs in 1957. Als autodidact begon hij zich te manifesteren in verschillende groepen (dans en folk inbegrepen), en nog voor zijn twintigste deed hij al studiowerk,. In 1986 werd hij lid van de eerste French National Jazz Orchestra. In de late jaren ’80 maakte Ducret naam met zijn eigen trio en toerde door Europa, Afrika en Azië. In 1991 werkte hij samen met Tim Berne in Caos Totale, Bloodcount en Big Satan. Ducret heeft verschillende solo-opnames op zijn naam staan, uitgebracht op de labels Screwgun en Winter & Winter. In de late jaren ’90 vormde Ducret ook een Tentet om muziek van de jaren ‘60 te exploreren.

Peter Bruun begon met drummen op de Ritmische Childrens School in Vesterbro in Kopenhagen op de leeftijd van drie. Het werd een levenslange onderdompeling in drums, muziek en compositie. Op zijn achtiende werd hij toegelaten tot het Ritmische Conservatorium in Kopenhagen. Na 3 jaar beëindigde hij zijn formeel onderwijs om te reizen in India en Brazilië en zette zijn studie op eigen houtje verder. Peter is een actief lid van ILK (onafhankelijk label van Kopenhaven) en een van de oprichters van de band Eggs Laid By Tigers die hun eerste album Under The Mile Off Moon uitbrachten in 2012. Peter's meest recente wapenfeit is Unintended Consequences en onderzoekt de grenzen tussen compositie, instant composing en improvisatie.


Samuel Blaser (trombone), Marc Ducret (gitaar), Peter Bruun (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Online tickets: 10 euro - klik hier
- Kassa: 12 euro
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.00
- Aanvangsuur: 22.00u.

Dit concert is ook te zien op zondag 4 juni om 19.00u in het Citadelpark Gent (Citaldelic.be)

© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers