HomeContact

Moker

Moker


zaterdag 3 juni 2017 - 20.30u

Moker

Moker (Vlaams voor voorhamer) is een Belgisch-Italiaans jazz collectief. Haar muzikanten zijn jazz-fanatics tot op het bot. Ieder van hen is zeer actief op de muziekscene en erkend over de grenzen heen. Ze hebben een reputatie voor hun energieke en overtuigende optredens met veelal eigen composities en gesmaakte improvisaties.

Hun muziek wortelt in de jazz en richt zich op vrije improvisatie en songwriting. Moker probeert om een verhaal te vertellen door middel van liedjes, maar kleurt vooral ook buiten de lijntjes. Dit leidt tot een dynamische resultaat, vol contrasten en stemmingen die samenvloeien of elkaar afwisselen. 15 jaar Moker brengt klankavontuur vol fantasie, zonder restricties of taboes en met een krachtige, positieve en constructieve muzikale visie.

Moker werd opgericht in oktober 2000 door Mathias Van de Wiele (gitarist-componist). Ze werd een labo waarin de muzikanten met eigen composities alsook open geïmproviseerde structuren konden experimenteren. En dat geldt ook nu nog. Zij beschouwen hun onderzoek als een essentieel onderdeel van het spel. Dus niet alleen het eindproduct is belangrijk, maar ook hun work in progress.

Vijftien jaar lang creëert Moker avontuurlijke jazz en impro en staat de 'hamer’ dus symbool voor de creatieve kracht van deze vijf muzikale hoefsmeden. Met Gent als uitvalsbasis is Ladder hun vijfde creatie. Het album heeft het volledige spectrum aan muzikale bagage in zich welke deze band op z'n parcours wist te verzamelen en is tevens het resultaat van een werkproces waarbij Moker de reeds begane paden bewust heeft getracht te mijden. De manier waarop de muziek tot stand kwam, het opnameproces alsook het gebruikte instrumentarium resulteren in een kaleidoscopisch doch geheel eigen en karakteristiek geluid dat vol zit met referenties naar tijdloze en inspirerende muzikale helden. Esthetisch gaat de reis langs allerlei hoeken en kanten: van 70's psychedelica, Jazz, Krautrock en Afro tot akoestische songs, minimal music, fanfaresk en electro.


Mathias Van de Wiele (gitaar, althoorn), Jordi Grognard (rieten), Bart Maris (trompet, electronics), Lieven Van Pee (bas, electronics), Giovanni Barcella (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Online tickets: 10 euro - klik hier
- Kassa: 12 euro
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.00
- Aanvangsuur: 20.30u.

Dit concert is ook te zien op vrijdag 2 juni om 19.00u in het Citadelpark Gent (Citaldelic.be)

© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers