HomeContact

Llop

Llop


zaterdag 3 juni 2017 - 13.00u

Llop

Saxofonist Erik Bogaerts, gitarist Benjamin Sauzereau en drummer Jens Bouttery vormen de band Llop en werken al jaren samen (o.a. in het mooie project Les Chroniques de l’Inutile). Dit Belgisch-Franse trio speelt veelal geïmproviseerde song-achtige muziek, vaak geïnspireerd door traditionele jazz.

Drummer Jens Bouttery (Jef Neve/Jens Maurits Orchestra/…) creëert en manipuleert en verwerkt ter plekke van het live opgenomen geluid van de andere muzikanten. Het resultaat is spannend, onverwachts en onvoorspelbaar.

Hun album 'Lampke' (el NEGOCITO Records, 2014) was het begin van het muzikale proces dat Llop in 2016 verder zette op een korte tournee naar Denemarken en Zweden. Tijdens een residentie in Harlösa kon het trio een week voluit werken aan een nieuwe opname met de Franse contrabassist Brice Soniano, gekend van onder andere 3/4 Peace en samenwerkingen met Joachim Badenhorst. Deze opname "J.Imp” wordt officieel gereleased op dit festival. Het is een nieuwe stap in het verhaal van de band en introduceert Brice Soniano als volwaardig vierde lid van de groep.


Erik Bogaerts (saxofoon), Benjamin Sauzereau (gitaar), Jens Bouttery (drums, electronics), Brice Soniano (bas).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Gratis concert gevolgd door een ander gratis concert Bassss om 15.00u
Voor de avondconcerten Moker en Samuel Blaser Trio: - Online tickets: 10 euro - klik hier
- Kassa: 12 euro

- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.00
- Aanvangsuur: 13.00u.

Dit concert is ook te zien op zaterdag 3 juni om 19.00u in het Citadelpark Gent (Citaldelic.be)

© 2008-2019 JazzCase | Site: Webstylers